• Akreditované kurzy

    Hledáte již dlouho práci, máte zdravotní handicap nebo jste na mateřské dovolené? Akreditovaný rekvalifikační kurz zvýší vaše šance na trhu práce,
    více

  • Termíny kurzů v roce 2025

    Termíny vzdělávacích kurzů na rok 2025 najdete v informacích vždy u příslušného zvoleného kurzu,
    předkládáme také kompletní přehled termínů na celý rok 2025

  • Neakreditované kurzy

    Jste znevýhodněn na trhu práce?
    Absolvujte kurz v oblasti administrativy nebo informačních technologií. Pomůžeme vám dále najít pracovní uplatnění,
    více

  • Přihláška

    Využijte naši nabídku rekvalifikačních a vzdělávacích programů, či zájmových kurzů, vyberte si kurz, přihlaste se a změňte od základů svůj život,
    více

Akreditované kurzy Cukrář/cukrářka pro výrobu zákusků a dortů

Cukrář/cukrářka pro výrobu zákusků a dortů

Rozsah rekvalifikačního kurzu
62 hodin teoretická část + 140 hodin praktická část + 5 hodin závěrečná zkouška
Obsah rekvalifikačního kurzu
  • Poučení o bezpečnosti a ochraně zdraví při práci
  • Příjem a uchovávání surovin a polotovarů pro výrobu cukrářských výrobků
  • Volba technolog. postupu při výrobě zákusků, dortů
  • Příprava, výpočet spotřeby a úprava surovin pro přípravu cukrářských výrobků
  • Zhotovování cukrářských těst, hmot a polotovarů
  • Dělení, tvarování, plnění těsta dávkování hmot
  • Příprava a použití základních náplní a polev
  • Tepelná úprava cukrářských výrobků
  • Dohotovování a zdobení zákusků a dortů
  • Uchovávání, balení a expedice cukrářských výrobků
  • Posuzování jakosti cukrářských surovin, polotovarů a hotových výrobků
  • Prodej cukrářských výrobků
  • Obsluha a seřizování strojů a zařízení na výrobu cukrářských výrobků
  • Provádění hygienicko-sanitační činnosti v cukrářské výrobě, dodržování bezpečnostních předpisů a zásad bezpečnosti potravin
  • Vedení provozní evidence při výrobě a prodeji cukrářských výrobků
Termín zahájení a harmonogram výuky
  • 25. 1. – 11. 4. 2025
  • 12. 4. – 22. 6. 2025
  • 20. 9. – 7. 12. 2025
Případné změny a aktuální nabídky jsou uvedeny na našem facebooku.
Výuka kurzu může na základě požadavků účastníků probíhat v dopoledních i odpoledních hodinách.
Cena rekvalifikačního kurzu
10 900 Kč
(v ceně závěrečná zkouška, výukový materiál)
Vstupní předpoklady účastníka
Ukončené základní vzdělání. Zdravotní způsobilost (čestné prohlášení). Platný zdravotní průkaz pro práci v potravinářství.
Profil absolventa
Absolvent zná a v praxi dokáže použít tradiční technologie cukrářské výroby, současně s moderními cukrářskými postupy, které využívají nové suroviny, polotovary a nejnovější technologie. Umí vyrobit cukrářské výrobky dle technologických receptur, používat a obsluhovat strojní zařízení, posoudit jakost a vady výrobků. Profil absolventa je v souladu s kvalifikačním standardem pro danou dílčí kvalifikaci.
Místo konání
  • Frýdek-Místek, Radniční 1235
  • Havířov-Město, Mírová 375/1
  • Karviná, Masarykovo nám. 2457/10
  • Ostrava, Hlavní třída 6147
Ukončení kurzu
Kurz bude ukončen závěrečnou zkouškou a předáním osvědčení o získání profesní kvalifikace a potvrzení o absolvování akreditovaného vzdělávacího programu.